ПСИХОПАТНАТА ЛИЧНОСТ

Онлайн лекция

14 Май 2022

10:00 ч. - 14:00 ч. 

  • Тема: Психопатната личност

В обучението ще се разгледат ключовите особености на психопатията в поведенческите проявления, в междуличностните отношения и в емоционалната сфера. Връзките с агресивното поведение и експлоатацията на другите; връзките с различни личностни черти като склонност към импулсивност, нарцисизъм и макиавелизъм. Особеностите на ранните прояви на тези характеристики в детска възраст, различни проявления на психопатията в юношеството и в зряла възраст. Методи за оценка на психопатията в различни популации.

  • Участвате на живо чрез Zoom
  • Получавате достъп до записа от уебинара за период от 3 месеца
  • Продължителност: 4 часа
  • Получавате сертификат за участие
  • Повече за Светлина Колева:

Светлина Колева е доктор по психология и главен асистент по психология на развитието в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Водещите сфери на интерес и изследователската ѝ работа обхващат тематиката за „тъмната страна“ на човешкото развитие и по-конкретно особеностите на социално неприемливи, проблемни и психопатологични личностни черти; психопатни, нарцистични и садистични характеристики на личността. Въз основа на работата ѝ до момента са издадени книгите: „Триархичен модел на псипохатни личностни черти в юношеска възраст“ (2019), и две в съавторство с проф. Пламен Калчев: „Садистични наклонности в юношеска възраст. Част 1. Скали за оценка“ (2020) и „Садистични наклонности в юношеска възраст. Част 2. Личностни детерминанти“ (2021).

Дипломиран психодрама терапевт, с осем годишно обучение по психодрама, социометрия и групова терапия, от „Фондация Психотерапия 2000“. Член на регистъра на психотерапевтите на Българската асоциация по психотерапия.

От 2014 година Светлина работи в областта на психотерапията и психологическото консултиране. Терапевтичната ѝ практика обхваща индивидуална работа с деца, юноши и възрастни, семейно консултиране на двойки и семейства, както и водене на групи по психодрама за личностно развитие.

Също така Светлина Колева е обучител на адаптирани за България методики за диагностика на детското развитие като Developmental profile 3 (DP-3), както и обучения по теми на проблемни характеристики в детска възраст за професионалисти в сферата на образованието, както и уъркшопи за социални умения и подобрение на комуникацията. 

Повече
Цени
Регистрация до 12.05.2022 включително95.00 лв.

Цените са с ДДС

Регистрация